جمعه ۲ آذر ۱۴۰۳ |۲۰ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 22, 2024
خطيب الجمعة في طهران السيد "احمد خاتمي"

حوزه/ امام جمعه موقت تهران با اشاره به اهانت مجدد به ساحت قرآن در سوئد، گفت: این اتفاق با حمایت دولت و پلیس سوئد رخ داد؛ ملت‌های مسلمان باید دولت این‌کشور را پشیمان کنند.

به گزارش خبرگزاری حوزه از تهران، آیت‌الله سید احمد خاتمی در خطبه‌های نماز جمعه این هفته تهران (جمعه ۳۰ تیر ۱۴۰۲)، با تسلیت ایام عزاداری حضرت سیدالشهدا(ع)، گفت: امام حسین (ع) روز عاشورا مردم را دعوت به تقوا کرد؛ حریم برای خدا نگه دارید و اسیر دنیا نباشید بهترین توشه و سرمایه برای قیامت تقواست.

وی با بیان این که حدود ۱۴ قرن از شهادت امام حسین (ع) می‌گذرد، ولی سراسر ایران همچنان عزادار حسین (ع) است، افزود: ماه محرم ماه مجالس حسینی است؛ این مجالس سرمایه دین است، اسلام با همین مجالس زنده مانده است.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران تصریح کرد: مدیران هیأت‌ها و سخنرانان، این مجالس را قدر بدانند و عاشورای امروز را تبیین کنند؛ باید بنگریم‌ در اردوگاه امام حسین (ع) هستیم یا یزید؟ اردوگاه امام حسین (ع) اردوگاه نظام اسلامی است.

آیت‌الله خاتمی افزود: ذره‌ای از شور حسینی را کم نکنید، سینه‌زنی و زنجیرزنی و اطعام با شور را ادامه دهید، چرا که این‌ها تعظیم شعائر است و باید این اقدامات زنده بماند، البته بر شعور حسینی هم باید تأکید ویژه داشته باشیم.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران در ادامه با اشاره به اهانت مجدد به ساحت قرآن کریم در سوئد، گفت: این اتفاق با حمایت دولت و پلیس سوئد رخ داد؛ اگر دیوانه‌ای غلطی می‌کرد، آن را پای دولت نمی‌نوشتیم، اما پلیس سوئد از این عمل حمایت کرد. هیچ نگران نیستیم چراکه با این اقدامات احمقانه جایگاه دین‌ کم نمی‌شود، اما دولت سوئد حمایت کرده است و ملت‌های مسلمان باید دولت این‌کشور را پشیمان کنند.

آیت‌الله خاتمی اظهار کرد: از مردم و دولت عراق تجلیل ویژه دارم، چراکه جانانه در مقابل این دهن‌کجی ایستادند. دشمنان باید بدانند بازی با دین، بازی با دم شیر است؛ بدانند باهانت به قرآن هزینه‌های سخت دارد.

وی با بیان اینکه پیشاپیش از شما نمازگزاران بابت شرکت در راهپیمایی پس از نماز تشکر می‌کنم، اظهار کرد: از دولت برای فراخواندن سفیر کشور سوئد ممنونم.

امام جمعه موقت تهران در بخش دیگری از سخنان خود با بیان اینکه در یکی، دو هفته اخیر دو حرکت مقدس شکل گرفت، تصریح کرد: اولین حرکت راهپیمایی ده‌کیلومتری عید غدیر در تهران که جلوه عشق به امیرالمومنین (ع) بود.

وی افزود: این اقدام حرکتی مقدس و کاملا خودجوش بود، مطلقا دولتی نبود؛ بعضی ها با اهل بیت لج دارند؟ می‌گویند حرکت ده کیلومتری دولتی بود، کدام دولت؟ این‌ها مردم بودند. می‌خواهید با کلمه دولتی از بزرگی این اقدام بکاهید؟ می‌نویسند این پول‌ها را اگر خرج حفظ یوزپلنگ‌ها می‌کردند، بهتر بود؛ دشمنی با نظام را با دشمنی با امیرالمؤمنین(ع) نشان می‌دهید.

آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه دومین حرکت مقدس تجمعات حجاب و عفاف از سوی بانوان بود، گفت: از این اقدام بوی عشق به خدا و عشق به حضرت زهرا (س) و حضرت زینب (س) به مشام می‌رسید که خیلی مقدس هستند و جلوه غیرت دینی بانوان است، البته باید با مجوز باشد؛ کسانی که از بی حجابی ناراحت هستند باید بدانند یکی از راههای گسترش حجاب همین تجمعات مقدس است.

عضو فقهای شورای نگهبان ادامه داد: رؤسای سه قوه دلشان از بی‌حجابی‌ها خون است، اگر ببینند تجمعات با ضوابط است اجازه برگزاری آن را می‌دهند. این‌ها مصداق تعظیم شعائر و بزرگ قرار دادن نشانه‌های دین‌ است.

وی افزود: هرجا که‌ برای‌ سخنرانی‌ می‌روم‌، متدینین می‌گویند قصه بی‌حجابی‌ها چه می‌شود؟؛ حجاب مسأله‌ای نیست که آخوندها آن را درست کرده باشند، حجاب را خدا گفته است، بیش از ده آیه قرآن کریم در مورد حجاب است، اکثر مراجع معظم همانگونه که نماز را واجب می‌دانند، حجاب را نیز از ضروریات دین می‌دانند. با انتصاب حجاب به روحانیون، بی‌حجاب‌ها را فریب می‌دهند، در حالی که صد سال پیش مراجع در مورد حجاب حرف زده‌اند آن موقع که سیاسی نبود.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با اشاره به سخنان برخی روحانیون، گفت: برخی روحانیون با اظهار نظرهای نسنجیده بی‌حجابی را در کشور تئوریزه نکنند، چرا که حجاب از بدیهیات دین است.

آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه مطلب دومی‌ که در رابطه با حجاب می‌خواهم بگویم این است که رهبری فرمودند بی‌حجابی حرام‌شرعی و سیاسی است، تصریح کرد: توجه می‌دهم در عرصه‌ نهی‌ از منکرِ بی‌حجابی باید از قول معروف، سدید و کریم استفاده شود؛ خانمی که بی‌حجاب بیرون می‌آید مریض است، به او سیلی نباید زد، بلکه با مهربانی باید درمانش کرد. برخوردها انسانی و مهرآمیز باشد، این‌ها دختران همین مملکت هستند از خارج نیامده‌اند؛ نهی از منکر باید قرآنی باشد.

وی افزود: حجاب متن دین است، این ملت بیش از دویست هزار شهید داده، الآن هم هر لحظه شهید می‌دهد تا احکام اسلام و قرآن در جامعه حاکم باشد؛ این ملتی که می‌بینم اجازه نخواهد داد عده‌ای براساس هوا و هوس احکام اسلام را مورد هجمه قرار دهند.

خطیب نماز جمعه این هفته تهران با تأکید بر اینکه در موضوع حجاب همه وظیفه دارند، تأکید کرد: در مورد حجاب خانواده‌ها وظیفه دارند، بعضاً مادر با حجاب است اما دختر نه؛ همه مسئولان و رؤسای سه قوه در اینکه بی‌حجابی منکر است، متحد هستند؛ یک مسئول نمی‌شناسم که از این بی‌حجابی‌ها راضی باشد.

آیت الله خاتمی با اعلام حمایت اقدامات پلیس در تأمین امنیت اخلاق جامعه و مقابله با هنجارشکنان، گفت: از نیروهای انتظامی مظلوم حمایت می‌کنم، معتقدم در خط مقدم هستند و در این زمینه به وظیفه‌شان عمل کنند.

آیت‌الله خاتمی با بیان اینکه در متن مردم هستم و با نگرانی می‌پرسند بی‌حجابی‌ها جمع می‌شود یا خیر؟ گفت: وعده می‌دهم تا زمانی که در صحنه‌ هستید، بدانید بی‌حجابی هنجار نخواهد شد و هنجار کشور حجاب است. به مسئولان نیز می‌گویم توده مردم حجاب را می‌خواهند و می‌خواهند بوی دین به مشام برسد نه بوی بی‌دینی.

وی در پایان ارتحال شیخ عفیف نابلسی را که عالمی مجاهد و همراه با مقاومت بود به رهبر مجاهد حزب‌الله سید حسن نصرالله تسلیت گفت و از تیم ملی والیبال جوانان نیز برای قهرمانی در جهان تشکر کرد.

انتهای پیام/

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha

نظرات

  • دو نکته/1 IR ۱۲:۰۱ - ۱۴۰۲/۰۴/۳۱
    4 0
    روزنامه جوان نوشت: در شرایطی که مواجهه افراد با مقوله حجاب، بیشتر از آن‌که برخاسته از فرهنگ و علقه‌های اعتقادی شخصی باشد، به نمودی کژ برای ابراز عقاید سیاسی تبدیل شده، اظهارنظرهای معوج پیرامون پوشش، بر گسترش ناهنجاری‌ها می‌افزاید. به عبارت دیگر، گوینده صحبت‌های غیرکارشناسی پیرامون حجاب، بر لجاجت سیاسی برخی از افراد می‌افزاید که نتیجه آن افزایش ناهنجاری‌های اجتماعی است. خصوصاً اگر مخاطبان رسانه‌ها و شبکه‌‌های مجازی نسبت به فرد اظهارنظرکننده حساس باشند و اصطلاحاً اظهارات او را ترند کنند، بیان ناراست از سوی چنین فردی، اتفاقاً و مستقیماً باعث بیشتر شدن ناهنجاری‌ها خواهد شد. «مریض» خطاب کردن دختران و زنانی که شاید به دلایل سیاسی به صورت مقطعی، یا حتی به دلایل اعتقادی و به صورت دائم، خود را ملزم به رعایت قانون در مقوله حجاب نمی‌دانند، بیشتر از آن‌که علاجی برای ناهنجاری‌های اجتماعی باشد، بر گسترش آن دامن خواهد زد. درست است که تریبون‌داران و سایر کسانی که اظهاراتشان در رسانه‌ها دست به دست می‌شود، نسبت به حجاب احساس مسئولیت دارند و باید هم برای بهبود آن صحبت کنند، اما صحبت حساسیت‌زا در شرایط کنونی، دمیدن بر تنور ناهنجاری است. علاوه بر این، افکار عمومی، حتی بخشی از اذهان جامعه معتقد و متدین، نسبت به اظهارنظرهای خارج از عرف، حساس شده و در خوش‌بینانه‌ترین حالت، آن‌را به حساب فهم ناصحیح گوینده از وضعیت جامعه و اقتضائات آن می‌گذارد. نتیجه تکرار این اظهارنظرها، لوث‌شدن بیش ازپیش صحبت‌ها پیرامون حجاب و بی‌اعتباری رسانه‌ای گویندگان این صحبت‌هاست. دمیدن بر سوژه اختلافی‌شده حجاب در منابر و بلندگوها، آن‌هم با جملات نسنجیده و آن‌هم از سوی کسانی که رسانه منتظر ضریب‌دادن به اظهارات‌شان است، رشتن پنبه‌های وحدت جامعه ایرانی است. اکنون، زمانی است که سخنرانان باید برای هر جمله‌شان یک پیوست رسانه‌ای داشته باشند، وگرنه صحبت نکردن را بر ایراد سخن ترجیح دهند. حتی اگر مشاور رسانه‌ای و پیوست رسانه‌ای در دسترس نیست، رصد جزئی و مختصر شبکه‌های مجازی هم نشان می‌دهد که صحبت نکردن پیرامون حجاب از سوی برخی، بسیار بهتر و پرفایده‌تر از صحبت کردن‌شان پیرامون حجاب است. ... ادامه دارد
    • آفرین! IR ۰۹:۰۸ - ۱۴۰۲/۰۵/۰۱
      0 3
      واویلا! اینها دیگه کیند؟! اگر گناهکاری بیماری نیست پس چیست؟! آیت الله خاتمی می فرمایند باهاشون ملاطفت بخرج داده بشه، اون وقت شما؟ آفرین به ادب و نزاکت قلمی شما!
  • دو نکته/2 IR ۱۲:۰۳ - ۱۴۰۲/۰۴/۳۱
    4 0
    ... گسترش روابط با همسایگان، دستاوردهای علمی، وضعیت مسکن یا حتی گرانی مرغ و گوشت، موضوعات بهتری برای صحبت هستند، تا حجاب که سخن گفتن درباره آن در شرایط کنونی، نیازمند تدقیق بیش از پیش است. اصلاً مگر قرار است وضعیت حجاب، با سخنرانی‌های غیرکارشناسی به صورت متکلم وحده حل شود؟! ناهنجاری اجتماعی یک دغدغه مردمی است و با رویکردهای مردمی هم در کنار اقدامات عملی حاکمیت، و نه صحبت‌های یک‌طرفه، حل می‌شود. رهبر معظم انقلاب پیش از این، روشن‌بینانه تصریح کرده‌اند که «این مسئله [حجاب] قطعاً حل خواهد شد.» فقط این اظهارنظرهای خام و حساسیت‌زا، حل‌شدن مسئله حجاب را به تأخیر می‌اندازد.